Veckans tips: Masters of the Air

Efter att ha varit på gång i 10 år är det äntligen premiärdags för flygarserien Masters of the Air.

När Band of Brothers kom 2001 tog den välproducerade andra världskrigsserien världen med storm, och faktum är att serien fortfarande är bland det absolut bästa som någonsin gjorts för TV. Uppföljaren - om man vill kalla den det - The Pacific fick kanske inte samma lovord men är även den en väldigt välgjord serie om andra världskriget.

Nu har samma gäng producenter, med Tom Hanks och Steven Spielberg i spetsen, kommit med en tredje serie på samma ämne. Det är dags att lära känna några av piloterna som slogs om herraväldet i luften.

I serien Masters of the Air får vi följa medlemmarna i den 100:e bombskvadronen i det amerikanska flygvapnet när de riskerar sina liv på flyguppdrag under andra världskriget, uppdrag som tar dem till bland annat Nederländerna, Tyskland, Norge och Polen.

Serien är skapad av John Orloff och i huvudrollerna ser vi bland andra Austin Butler som Gale 'Buck' Cleven, Callum Turner som John 'Bucky' Egan, Barry Keoghan som Curtis Biddick och Anthony Boyle som Harry Crosby.

De två första avsnitten av Masters of the Air har premiär på Apple TV+ imorgon, 26 januari, och resterande sju avsnitt kommer ett avsnitt i veckan de följande sju veckorna.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln