Veckans tips: Mord i Venedig

Hercule Poirots senaste mordmysterium finns nu att streama.

Efter att ha fått semestern avbruten i både Mordet på Orientexpressen och sedan Döden på Nilen har monsieur Poirot nu slagit sig ner i den italienska kanalstaden Venedig, och han vill inte bli störd av någon. Tills författarvännen Ariadne Oliver dyker upp och vill ha hans hjälp, inte med att lösa ett mord utan att medverka vid en seans.

Det ena leder till det andra och ganska snart har såklart Poirot ett mord att utreda ändå, medan alla närvarande hålls instängda i ett nedgånget gammalt hus som många tror är hemsökt. Det blir övernaturligare än vanligt när den gode detektiven måste lösa mordet innan alla faller offer för vad det nu är.

I huvudrollen som Hercule Poirot ser vi precis som i de två tidigare nämnda filmerna Kenneth Branagh, som dessutom står för regin. Ariadne Oliver (som alltså är författare och skriver böcker om en finsk detektiv vid namn Sven Hjerson som fick en egen tv-serie i Agatha Christies Hjerson) spelas av Tina Fey. I andra roller ser vi bland andra Kelly Reilly som operasångerskan Rowena Drake, Michelle Yeoh som mediet Joyce Reynolds, Jamie Dornan som läkaren Leslie Ferrier samt Riccardo Scamarcio som den före detta italienska polisen Vitale Portfoglio.

Mord i Venedig, som gick upp på bio så sent som i mitten av september, går att streama från och med idag, 22 november, på Disney+.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln