Veckans tips: The Peripheral

Skaparna av Westworld ligger bakom ny science-fiction-serie på Prime Video.

I en nära framtid bor Flynne och hennes bror Burton i en småstad i bergen. Deras mamma är döende, och för att tjäna extra pengar till sjukhusräkningarna deltar de i avancerade spel som kallas simulationer. Tack vare deras skicklighet i dessa spel får de chansen att betatesta ett nytt system med en simulation som utspelar sig i ett framtida London.

Ganska snart visar det sig dock att simulationen är verkligare än den borde vara, och Flynne och hennes familj är i fara när personer från framtiden antingen vill ha information från henne eller se henne död.

Flynne spelas av Chloë Grace Moretz (Shadow in the Cloud) och hennes bror, den före detta marinsoldaten Burton, spelas av Jack Reynor (Kin). Gary Carr spelar Wilf, en man från framtida London som kan sitta på lösningen till det uppkomna mysteriet med simulationen.

The Peripheral har premiär idag på Amazon Prime Video med två avsnitt och sedan kommer ett avsnitt i veckan på fredagar framöver.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln