Recension: Moonshot

Är det verkligen en bra idé att smyga ombord på en rymdraket mot planeten Mars i jakten på kärleken? I den romantiska komedin Moonshot får vi svaret.

På streamingtjänsten HBO Max finns nu en romantisk komedi med starka inslag av science fiction, men är den så bra som man hade kunnat hoppas?

Handling

Efter mängder med nekade ansökningar till det amerikanska företaget som skickar människor till Mars i forskningssyfte — som i sig är väldigt likt det som SpaceX och Elon Musk ämnar att göra om några år — börjar Walt (Sprouse) tröttna och funderar på hur han kan ta saken i egna händer.

Emily Rudd i rollen som Ginny i Moonshot.

Efter att han en kväll blivit blixtförälskad i tjejen tillika ingenjören Ginny (Rudd) bestämmer han sig för att helt enkelt planka på rymdraketen och följa efter henne till Mars på sitt egna sätt. Till sin hjälp har han Sophie (Condor) som också är på väg till Mars för att få träffa sin pojkvän efter att det visar sig att han ska stanna kvar på den avlägsna planeten.

Skådespelare

Eftersom filmen kretsar mest kring karaktärerna Walt och Sophie och deras färd till Mars spelas huvudrollerna i filmen alltså av Lana Condor (Till alla killar jag har gillat) och Cole Sprouse (Five Feet Apart). I birollerna ser vi Emily Rudd i rollen som Ginny samt Zach Braff som miljardären som leder bolaget, Leon Kovi.

Cole Sprouse i huvudrollen som Walt i Moonshot.

Tyvärr visar det sig att Sprouse inte lämpar sig speciellt bra som en i stort sett ensam huvudroll i den här typen av komedi. Han har i exempelvis Five Feet Apart visat att han är en bra skådespelare om han bara har ett bra manus och en trovärdig karaktär att spela, men det är ingenting vi ser spår av i den här filmen tyvärr.

Lana Condor är dock utmärkt i rollen som Sophie och visar att hon är på en helt annan nivå än sin manliga kollega — hon är en skådespelare jag verkligen vill se mer av framöver.

Musik

Om det är något som faktiskt står ut som förvånansvärt bra i filmen är det just musiken — den är både stämningsfull och mer åt science fiction- och ambient-hållet, vilket var varmt välkommet för mig personligen.

Kompositören David Boman har mestadels skrivit musik till kortfilmer men visar här att han mycket väl skulle kunna skriva filmmusik till större projekt i framtiden. Bra och stämningsfullt!

Omdöme

Även om jag inte haft speciellt höga förväntningar på Moonshot blev jag lite besviken när jag sett klart filmen; den har ett ganska enkelt uppdrag som den misslyckas med att göra intressant och underhållande ju längre filmen går, när det känns lite som att det skulle kunna vara "öppet mål" givet vilka som spelar huvudrollerna.

Med det sagt ser jag dock att det absolut kan finnas en målgrupp som tycker att den här filmen är både riktigt mysig och riktigt underhållande, men jag är uppenbarligen inte en del av den målgruppen. Kanske är dock du det? Passa på om du känner dig nyfiken!

Moonshot finns att se på streamingtjänsten HBO Max i Sverige — passa på om du gillar romantiska komedier med lite rymdkrydda.

Positivt

  •   Stundtals ganska underhållande
  •   Intressant handling

Negativt

  •   Alldeles för förutsägbar
  •   Håller inte riktigt hela filmens längd

Betyg

Moonshot får betyget 5 av 10.

Sammanfattning

Moonshot är till och från en ganska underhållande romantisk komedi, men faller på att den inte håller tillräckligt hög kvalitet rakt igenom. Om du gillar verkligen romantiska komedier kan det här dock vara en film du kommer tycka om!


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln