Recension: Overboard

Eftersom Hollywood älskat att reboota sina filmer kommer här ytterligare en till i raden, när Tjejen som föll överbord från 1987 — med Goldie Hawn och Kurt Russell i huvudrollerna — återvänder i ny skepnad.

Handling

Leonardo (Derbez) är en bortskämd arvinge som bara vill festa på sin yacht och inte alls bry sig om att ta över pappans företag. Kate (Faris) är en änka med tre barn som arbetar flera jobb och samtidigt studerar till sjuksköterska. Deras vägar möts när hon ska tvätta mattorna på båten och han sparkar henne utan betalning.

En blåsig natt faller sedan Leonardo av båten och får minnesförlust. Hans syster, som vill ta över företaget, ser sin chans och känns inte vid honom på sjukhuset — men när Kate sedan ser en bild på honom i tidningen ser hon sin chans att få de pengarna han är skyldig henne.

Det är då Kates vän Theresa (Longoria) kommer på den briljanta idén att Kate ska låtsas att de är gifta, så att han kan ta hand om hemmet och barnen så att hon kan studera och klara sjuksköterskeprovet.

Manus och regi

För manus och regi står Rob Greenberg, som egentligen inte gjort så mycket; det här är hans regidebut, och han har tidigare i stort sett bara skrivit manuset till floppen Ett UFO i New York med Eddie Murphy i huvudrollen.

Manuset är — som man förväntar sig — förutsägbart, och bjuder inte på några egentliga överraskningar, där vem som helst kan räkna ut med lilltån vad som kommer att hända. Storyn tar precis samma vändningar som man förväntar sig, och som nästan alla romantiska komedier gör. När det dessutom genomförs så pass dåligt känns det bara som att man vet allt som kommer hända i förväg.

I den originalfilmen är det Goldie Hawn som är den bortskämda kvinnan och istället Kurt Russell som lurar henne, men i den nya versionen är det alltså kvinnan som lurar mannen.

Skådespelare

Eugenio Derbez från How to Be a Latin Lover och Geostorm spelar Leonardo, och jag förstår inte ens varför han blev castad — man märker direkt att han är alldeles för gammal för rollen, där han inte passar in alls.

Kate spelas av Anna Faris, som tidigare The Hot Chick och The House Bunny — och hon gör precis samma roll som hon brukar, och alltid (?) har gjort. Det fungerar så klart, om det är det man är ute efter. Utöver dem ser vi Eva Longoria, från exempelvis Desperate Housewives, som Kates vän Theresa.

Jag tycker egentligen att alla andra skådisar runt omkring är bättre än de två huvudrollerna, vilket i sig är ett ganska dåligt omdöme!

Omdöme

Var Overboard värd nästan två timmar av mitt liv? Det kan jag verkligen inte påstå — jag tror jag skrattade två gånger i hela filmen. Jag förstår inte ens varför de bemödade sig att göra en reboot på originalet.

Dessutom är det svårt att göra romantiska komedier, eftersom alla är så lika och man behöver något för att sticka ut. När storyn inte är ny hade den behövt innehålla fler skratt, dråpliga situationer och kanske bättre skådisar för att kunna erbjuda något av värde.

Filmen får ett litet plus för att det var svenskar med, även om de spelade norrmän. Märkligt? Ja, kanske. Men ändå.

Betyg

Overboard får betyget 2 av 10.


Artikeln handlar om

Skrivet av
Ninnie Lagnetoft
Älskar bra och rörande dramafilmer, musikaler och komedier, och har väl inte direkt svårt att gråta en skvätt. Avskyr skräck, thrillers och all kommersiell action och superhjälteskit där våld glorifieras och död nonchaleras.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln