Recension: "Reminiscence"

Recension: Reminiscence

När människan saknar framtidsutsikter börjar de istället blicka bakåt — men vilka hemligheter gömmer sig egentligen i folks förflutna?

Handling

I Reminiscence får vi följa den före detta soldaten Nicolas Bannister (Jackman) som, sedan världen översvämmats, hjälper människor att återuppleva sina minnen med hjälp av en speciell maskin. När Mae, kvinnan han träffar (Ferguson), försvinner spårlöst försöker han desperat ta reda på vad som hänt henne.

Genom att uforska både hennes och sina egna minnen försöker han lösa ett mysterium som bara verkar bli svårare och svårare att komma till botten med. Vem var egentligen Mae, och vilka kommer stå i vägen i Nicolas jakt på svar?

Manus och regi

Filmen är skriven och regisserad av Lisa Joy, som ligger bakom succéserien Westworld tillsammans med sin make Jonathan Nolan. Precis som svågern Christopher Nolan blandar Lisa Joy olika tidslinjer genom filmen, och stundtals är man inte säker på om man ser nutid eller ett minne; något som absolut gör filmen mycket mer intressant.

Filmen känns tyvärr ganska händelsefattig och omotiverad, där det är svårt att få en överblick av världen som karaktärerna befinner sig i och varför den ser ut som den gör — översvämmad och dystopisk. Lite djupdykning i själva världen hade absolut inte skadat, så att vi förstår vad som faktiskt står på spel.

Skådespelare

Huvudrollerna består av Hugh Jackman som Nicolas Bannister, Rebecca Ferguson som den försvunna Mae, Thandiwe Newton som Emily "Watts" Sanders och Cliff Curtis som skurken Cyrus Booth.

Vi ser även Angela Sarafyan från Westworld i en av filmens biroller, som även Newton är med i. Vidare har Jackman tidigare arbetat med Christopher Nolan i The Prestige, så det är många skådespelare med som de arbetat med tidigare.

Hugh Jackman och Rebecca Ferguson är helt okej i sina roller och gör vad de kan utifrån manuset, men Thandiwe Newton är riktigt dålig i sin roll, tyvärr.

Omdöme

Reminiscence är en helt okej thriller där man blandar en modern thriller med klassisk noir-stil, på både gott och ont. Den visar sig vara betydligt tommare än jag hade förväntat mig, både vad gäller skådespelarna och konceptet i sin helhet.

Trots att handlingen är ganska personlig knyter vi aldrig an till varken karaktärerna i filmen eller berättelsen i sig, men för den som gillar science fiction är Reminiscence givetvis sevärd — se dock till att ha ganska låga förväntningar.

Betyg

Reminiscence får betyget 5 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters