Recension: Tuffa gänget

Stans tuffaste gäng kriminella råkar ut för något oväntat som förändrar deras liv.

Även om Tuffa gänget handlar om ett gäng kriminella är det en animerad film med mycket hjärta.

Handling

Tuffa gänget handlar om stans bästa gäng av kriminella, som rånar banker och lyckas fly undan polisen gång på gång. Stadens nya guvernör är fast besluten av att låta snälla medborgare få plats och ska dela ut ett pris till den snällaste av dem alla, professor Marmelad — och därmed får tjuvarna ögonen på något nytt att själa.

Tuffa gänget

Herr Varg och Herr Orm i Tuffa gänget.

Det visar sig dock vara svårare sagt än gjort att stjäla den, och dessutom råkar de stöta på något så chockerande som tacksamhet när de råkar hjälpa en gammal dam i nöd, när de tänkte råna henne. Hur kan det kännas så bra när någon är glad för något man hjälpt dem med? De brottas med känslorna samtidigt som de ska genomföra sin största kupp hittills.

Skådespelare

Filmens amerikanska originalröster består av Sam Rockwell som herr Varg, Marc Maron som herr Orm, Awkwafina som fröken Tarantel, Craig Robinson som herr Haj, Anthony Ramos som herr Pirajam, Alex Borstein som polischefen Luggins och Zazie Beetz som guvernören Diana Rävsvans.

Tuffa gänget

Polischefen är alltid på jakt efter Herr Varg och hans gäng.

Det är full fart i den här filmen och Sam Rockwell är, som alltid, utmärkt i sin huvudroll. Alla röstskådespelare är mycket bra så klart, men vargen får klart mest spelutrymme. Tillsammans med bra musik och en snabb rytm genom hela filmen är det toppklass.

Svenska röster i Tuffa gänget

De svenska rösterna i Tuffa gänget består av:

 • Björn Bengtsson som Herr Varg
 • Ole Ornered som Herr Orm
 • Pablo Cepeda som Herr Piraja
 • David Lenneman som Herr Haj
 • Cecilia Wrangel som guvernören Diana Rävsvans
 • Mikaela Ardai Jennefors som hackern Fröken Tarantel
 • Kim Sulocki som professor Marmelad
 • Ellen Bergström som reportern Tiffany Fluffig
 • Charlotte Ardai Jennefors som polischefen

Alla svenska dubbningar håller som vanligt väldigt hög klass — och även Björn Bengtsson, som brukar låta likadan i alla roller, passar utmärkt som herr Varg!

Omdöme

Vi såg Tuffa gänget hela familjen tillsammans med barn i åldrarna 6-12, och alla satt som fastnålade hela filmen. Den var spännande, rolig och fylld med action, och ett av barnen sa att det var hennes nya favoritfilm.

Tuffa gänget

Ska man äta eller rädda katten? Äta eller rädda?!

Sammanfattningsvis är det en av de bättre animerade filmerna som har kommit de senaste åren, vilket faktiskt är ett riktigt bra betyg. Se den här om ni vill ha en bra kväll tillsammans med några kriminella som upplever att hjärtat börjar bulta lite extra när de minst anar det!

Betyg

Tuffa gänget får betyget 7 av 10.

Sammanfattning

Tuffa gänget är en underhållande film för både barn och vuxna, som med bra musik och häftig action faktiskt lyckas med känslan av att vara en heist-film. Den vågar ta ut svängarna och är mer känslosam än man skulle kunna tro.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

  Kommentera den här artikeln