Recension: "Venom"

Recension: Venom

Besvikelsen är total efter att ha sett Tom Hardy som "antihjälten" Venom.

Handling

Eddie Brock (Hardy) är en populär journalist som får sparken efter att ha gått bakom ryggen på advokaten tillika flickvännen Anne (Williams) för att hitta bevis för en story mot Carlton Drake (Ahmed). Efter att därefter ha utrett ett tips från en forskare som arbetar under Drake blir han utsatt för en utomjordisk varelse som likt en parasit lever i hans kropp; Venom.

När Brock sedan flyr blir han jagad av Drake, både för att han är en fara för dem och för att han råkar vara den första som inte har dött av "matchningen" med utomjordingarna. Men precis som Brock själv vill heller inte Venom dö, så när de blir jagade gör han det som krävs för att skydda sin "värd" — tar kontrollen.

Manus och regi

Zombieland- och Gangster Squad-regissören Ruben Fleischer sitter bakom rodret på den här filmen, som tyvärr är en enda röra — otroligt nog känns det knappt som att de lagt manken till på något område alls; skådespelare som inte är trovärdiga, karaktärer med konstiga motiv och effekter som inte passar in.

Manuset är skrivet av Jeff Pinkner, Scott Rosenberg och Kelly Marcel som alla har ganska bra filmer i bagaget, så frågan är om det är manuset som är dåligt eller om det bara är genomförandet som brister.

Till och med klippningen i filmen är undermålig, där man till och med kan se att de inte vetat vilken ton filmen ska ha i slutändan; ibland skrattar Hardy, för att från en annan kameravinkel ett klipp senare vara sammanbiten, i samma scen.

Känslan jag fick från flera liknande klipp i filmen var att de "täckt upp" så att de kan klippa filmen till den ton som passar bäst för publiken i slutändan. Synd bara att de inte brydde sig om att göra det bra.

Skådespelare

Tom Hardy (Dunkirk, Inception) spelar som sagt huvudrollen som journalisten Eddie Brock, Michelle Williams (My Week With Marilyn, The Greatest Showman) spelar hans flickvän och Riz Ahmed (The Night Of) spelar "skurken" i form av en forskare som inte skyr några medel för att nå dit han vill.

Problemet är bara att alla är så fruktansvärt stela i sina roller; Michelle Williams och Tom Hardy har ingen kemi överhuvudtaget, och Riz Ahmed är pinsamt dålig som Elon Musks onda alter ego — och när jag skriver pinsamt dålig, då menar jag pinsamt dålig.

Det finns inte så mycket mer att säga än att den här filmen är ett riktigt bottennapp för huvudrollsinnehavarna.

Foto och ljus

Är det något som inte är fullständig skit i den här filmen så är det fotot — jag tycker stundtals att det ser riktigt bra ut, men likt övriga filmen varierar kvaliteten kraftigt.

Att effekterna ser så pass dåliga ut kom som lite av en överraskning för mig. Redan i trailern såg man Venom täcka ansiktet för Tom Hardy och det såg verkligen, verkligen inte bra ut. Väl i filmen så förstör de varje tagning genom att klippa alldeles för ofta.

Omdöme

När allt kommer omkring är Venom ett ganska pinsamt försök till komisk monsterfilm, där inte ens effekterna sitter till hundra procent. Att de fick med Tom Hardy på detta förstår jag faktiskt inte.

Om ni är ute efter en någorlunda komisk film där en person tappar kontrollen över sin kropp kan ni istället se Upgrade med Logan Marshall-Green i huvudrollen — den är inte jättebra, men den är underhållande och bättre än det här skräpet.

Betyg

Venom får betyget 2 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters