Ta en smygtitt på 1899

Efter framgångarna med Dark är serieskaparna snart tillbaka med ett nytt mysterium — här är den första titten på 1899.

Med det omtalade tidresedramat Dark visade Baran bo Odar och Jantje Friese att de var en manus- och regiduo att räkna med på internationell nivå, och Netflix gav dem omedelbart grönt ljus för deras nya projekt; 1899.

Handling

1899 är en mystikserie som utspelar sig år 1899, där vi får följa resenärerna på ett skepp som under sin resa över Atlanten stöter på ett obemannat skepp som verkar vara på villovägar.

Mer än så vet vi inte om handlingen just nu, men ärligt talat behöver jag inte veta mer för att bli intresserad; jag gav Dark full pott i min recension och blev riktigt imponerad av både manus och regi, så det här verkar riktigt lovande.

Teaser-trailer

Den första teaser-trailern till 1899 finns att se här:

Sin vana trogen kommer serieskaparna antagligen inte avslöja någonting i förväg, men någon typ av mysterium är det absolut — och till skillnad från deras tidigare serie där alla talade tyska har den här serien mängder med språk, däribland engelska, spanska och franska.

Kanske är det bra att de åtminstone har med engelska, så fler märker hur talangfulla Baran bo Odar och Jantje Friese är tillsammans.

Premiär

1899 har premiär på Netflix under 2022 — något exakt datum finns inte ännu. Vi återkommer så snart något datum har bekräftats av Netflix.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln