Trailer till Ad Astra

Ad Astra, rymdäventyret med Brad Pitt i huvudrollen, har fått sin första trailer.

James Gray, regissören och manusförfattaren bakom The Lost City of Z, Two Lovers och We Own the Night, är aktuell med sin första rymdfilm i Ad Astra, och även om just The Lost City of Z togs emot ganska svalt av publiken tyckte jag det var en äventyrsfilm som var snäppet bättre än genomsnittet.

Gray själv har beskrivit filmen som en blandning av Apocalypse och År 2001 - Ett rymdäventyr, vilket kan bli väldigt intressant.

Handling

Filmen handlar om att astronauten Clifford McBride (Tommy Lee Jones) för 16 år sedan gett sig ut på en hemlig rymdresa, som i efterhand visat sig vara farlig för hela solsystemets överlevnad. Det är nu upp till hans son, Roy McBride (Pitt), att hitta honom och få svar på vad hans resa egentligen handlade om — både för honom själv och för mänskligheten i stort.

Medverkande

Utöver Brad Pitt som vi redan nämnt får vi se Liv Tyler som hans hustru, Tommy Lee Jones som hans pappa och Donald Sutherland som en kollega på NASA.

Bakom kameran hittar vi ingen mindre än den svenska fotografen Hoyte van Hoytema, som gjorde ett kanonjobb med rymdäventyret Interstellar och därefter Dunkirk — ett mycket bra val som filmfotograf — och för filmmusiken står Max Richter som t.ex. vunnit flera priser för sin musik i science fiction-serien The Leftovers.

Trailer till Ad Astra

Vi har nu lagt upp trailern till Ad Astra på Filmbladets YouTube-kanal, som ni kan se här:

Jag hoppas att filmen blir mörkare än vad trailern ger sken av, då det ser ut som en vanlig actionfilm. Antagligen är trailern klippt för att visas som trailer innan X-Men: Dark Phoenix, som har premiär nu i veckan, för om man liknar sin egen film med Apocalypse har man en del att leva upp till — detta är dock rena förhoppningar från min sida, så klart.

Biopremiär

Ad Astra har svensk biopremiär den 19 september 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln