Se andra säsongen av Altered Carbon

Två år har gått sedan Joel Kinnaman återupplivades för att lösa ett mord i Netflix-serien Altered Carbon — och nu är andra säsongen här.

Netflix fortsätter satsa på science fiction som är riktigt påkostad, och efter framgångar med bland annat Lost in Space expanderar de ytterligare genom att den populära serien Altered Carbon får en andra säsong.

Handling

Serien baseras på boken Altered Carbon och utspelar sig i en framtid där människokroppar inte anses vara något annat än "fodral" — "sleeves" i serien — och där de människor som har mycket pengar kan välja och vraka bland utbudet av unga och friska kroppar, medan de fattiga istället får ta de gamla och sjuka kropparna.

I den första säsongen väcktes den livstidsdömde före detta soldaten Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) till liv för att hjälpa till i ett mord på en förmögen person, samt bli belönad med sin frihet om han lyckas lösa mordet. I den andra säsongen är det istället Anthony Mackie som har huvudrollen, men fortfarande som soldaten Kovacs — bara i en ny kropp.

Premiär

Alla de tio avsnitten i den andra säsongen av Altered Carbon finns att se på Netflix från och med nu.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln