Bästa filmerna på bio under höstlovet 2022

Bästa filmerna på bio under höstlovet 2022

Höstlovet och Halloween är här, så vi passar på att tipsa om bra biofilmer i höstmörkret!

Hösten är äntligen (?) här och vad passar väl bättre än att mysa framför bioduken? Här kommer flera bra tips på biofilmer för hela familjen under höstlovet:

7. Eldsjäl

Sextonåriga Georgia drömmer om att bli världens första kvinnliga brandsoldat, men riktigt där är inte världen ännu — så hon klär ut sig till en pojke för att gå med i ett förband med brandmän. Rolig och utmanande med moral om att flickor och pojkar ska ges samma förutsättningar i livet.

Eldsjäl har haft premiär i Sverige och är tillåten för alla barn från 7 år och uppåt.

Biljetter till Eldsjäl »

6. Bamse och vulkanön

För mindre barn är Bamsefilmerna utmärkta att se på bio, för de är precis lagom långa och är faktiskt underhållande för barn i många åldrar, upp till omkring 10 år. I Bamse och vulkanön hamnar Bamse och hans vänner på en vulkanö i jakten på Skalmans försvunna forskarkollega, Beanka. Filmen har redan haft premiär i Sverige och är barntillåten.

Biljetter till Bamse »

5. Lyle, Lyle, Crocodile

Lyle, Lyle, Crocodile är baserad på den populära bokserien med samma namn och handlar om en snäll krokodil som sjunger och dansar — men allt är inte så enkelt som man kan tro när man är en krokodil i en människovärld.

Lyle, Lyle, Crocodile har svensk biopremiär den 4 november och är barntillåten (även om ingen ålder ännu är satt av Statens medieråd, så det står 15 år hos Filmstaden).

Biljetter till Lyle Lyle »

4. LasseMajas detektivbyrå — Skorpionens gåta

LasseMajas detektivbyrå är tillbaka, den här gången med Skorpionens gåta. Alla barn älskar den här filmserien och här ser vi återigen Nils Kendle och Polly Stjärne i rollerna som barnadetektiverna Lasse och Maja. Tjuven spelas av Suzanne Reuter.

Filmen har svensk biopremiär den 28 oktober och kan ses av barn från 7 år.

Biljetter till LasseMaja »

3. Tuffa gänget

Den animerade komedin Tuffa gänget handlar om ett gäng kriminella djur som försöker undvika att hamna i fängelse, och då kläcker idén att de ska in på rehabilitering istället. En ganska skruvad film som är rolig för både vuxna och barn.

Tuffa gänget har redan haft svensk biopremiär och är tillåten för alla barn.

Biljetter till Tuffa gänget »

2. DC League of Super-Pets

I den populära DC League of Super-Pets blir superhunden Krypto av med sin super-husse när Stålmannen kidnappas, och han måste nu ta hjälp av sina djurvänner för att rädda superhjälten. En riktigt rolig animerad familjefilm som passar för både stora och små barn!

Filmen har redan haft premiär i Sverige och är tillåten för alla barn från 7 år och uppåt.

Biljetter till Super Pets »

1. Minioner: Berättelsen om Gru

För alla er som älskade den första filmen om de knäppa hjälpredorna (?) minionerna finns det nu en uppföljare att se på bio. Precis lika knäppa som tidigare, men med nya upptåg och galenskaper. Filmen har haft svensk biopremiär och är tillåten för barn i alla åldrar.

Biljetter till Minioner »


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters