Biografen Capitol återöppnar i Stockholm

Den 13 juli smäller det i Vasastan.

Capitol öppnade ursprungligen redan 1926 men stängdes knappt 60 år senare 1985. Nu har det skett en omfattande renovering och ombyggnad av lokalen till en modern bio och bistro, bland annat med hjälp av en insamling via Kickstarter, och biografen är redo att den 13 juli öppnas på nytt.

Bio & Bistro Capitol satsar på vad de själva kallar en vuxnare biografupplevelse, med extra bekväma fåtöljer, elegant inredning, en förstklassig repertoar och servering av lättare mat och dryck i salongerna. Själva bistron erbjuder därutöver en komplett middagsupplevelse.

Jakob Abrahamsson, VD, säger i ett pressmeddelande bland annat:

Vi har besökt biografer världen runt för inspiration och tagit med de bästa idéerna hem. Resultatet är Bio & Bistro Capitol, en modern kvartersbiograf av internationellt snitt som erbjuder en vuxnare biografupplevelse.

Under premiärveckan visas både nya filmer som Bergman: Ett år - ett liv, Ocean's Eight och Mamma Mia! Here We Go Again, men även klassiker som För en handfull dollar och Singin' In the Rain.

För mer info om utbud, priser, tider och så vidare, se Bio & Bistro Capitols hemsida.

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln