Disney ändrar premiärer för storfilmer

Disney prövar samtidig hemma- och biorelease.

Pandemin fortsätter att sätta käppar i hjulen för världens alla biografer och därmed premiären av mängder av filmer. Nu meddelar Disney att de trots allt flyttar några av sina kommande storfilmer till sin streamingtjänst Disney+.

Disney har tidigare hårdnackat stått fast vid att kommande Black Widow kommer att släppas på bio, och istället för att släppa den efterlängtade filmen på Disney+ skjutit upp premiären med ett år. Inte så konstigt kanske då filmen under normala förutsättningar skulle ha potential att dra in runt en miljard dollar i biljettintäkter.

Nu meddelar mediejätten att de skjuter upp premiären ytterligare ett par månader till 7 juli, men att filmen även kommer släppas samtidigt på Disney+. För att se filmen på deras streamingtjänst måste man dock köpa till Premier Access.

Samtidigt meddelas att även kommande Cruella kommer att få samma behandling; biopremiär och möjlighet till att streama hemma samma dag om man köper till Premier Access. Cruellas premiärdatum står dock fast vid 28 maj.

Ytterligare en film som Disney justerar premiären för är Luca från Pixar. Den kommer inte släppas på bio alls utan istället släppas direkt på Disney+ den 18 juni, och då helt utan extra kostnad. Precis som de gjorde med Pixars Själen förra året.

Sist men inte mist så får dessutom alla dessa ändringar följdeffekter på andra filmer och deras kommande biopremiärer. Några av de nya premiärdatumen är:

  • Free Guy 11 augusti 2021
  • Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 1 september 2021
  • The King's Man 22 december 2021
  • Deep Water 14 januari 2022
  • Döden på Nilen 9 februari 2022

Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln