Disney/Lucasfilm gör ny tv-serie av Star Wars

Jon Favreau exekutiv producent och författare.

Efter framgångarna med de animerade serierna Star Wars: The Clone Wars och Star Wars: Rebels är det nu dags för live-action. Lucasfilm utannonserade idag - bara tre dagar efter att Rebels sista avsnitt visades - att Jon Favreau har skrivit på för att producera och skriva en ny Star Wars-serie.

Favreau är tätt knuten till Disney sedan tidigare då han bland annat regisserade de två första Iron Man-filmerna samt Djungelboken och Lejonkungen, och har spelat i flera av filmerna i MCU och även gjort röster i Star Wars: The Clone Wars och Solo: A Star Wars Story.

Lucasfilms Kathleen Kennedy är så klart förväntansfull efter att ha snärjt Jon:

Jon brings the perfect mix of producing and writing talent, combined with a fluency in the Star Wars universe.

Och Jon själv kontrar med:

I can’t wait to embark upon this exciting adventure.

Det finns i dagsläget ingen information om vad serien ska handla om, hur många avsnitt eller säsonger som planeras eller när den får premiär. Med tanke på produktionstiden för en sådan här stor satsning så är väl dock tidigast 2019 ingen vild gissning. Vad som dock är klart är att den produceras för att släppas på Disneys kommande strömningstjänst, som vi just nu inte heller vet särskilt mycket om. Vi får nog anledning att återkomma med mer information om både strömningstjänsten och serien i framtiden.

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln