Disney namnger sin streamingtjänst

Tillkännager även två nya storserier.

Det har länge varit känt att Disney ska starta en egen streamingtjänst. Exakt innehåll och namnet på tjänsten har inte varit helt klart, men nu har Disney kastat en gnutta ljus på saken.

Disneys VD Bob Iger avslöjade under en webbsändning att tjänstens namn kort och gott blir Disney+.

I samma sändning kom även fler avslöjanden från Iger. Han meddelade att två nya liveactionserier är under utveckling för Disney+ och kommer att börja produceras nästa år.

Den första serien som avslöjades är en ny Star Wars-serie med fokus på Cassian Andor, där Diego Luna återvänder till sin roll från Rogue One. Serien kommer att utspela sig flera år innan Rogue One, under början av upproret mot imperiet och följa Cassians äventyr med spionage och riskfyllda uppdrag.

Utöver det så ska det även komma en serie som utspelar sig i MCU. I serien återser vi Tom Hiddleston som Loki, som serien ska fokusera på, men i övrigt är inte mycket mer känt om den här serien än.

Mer information om lanseringsdatum för serierna kommer vid ett senare tillfälle.

Disney+ lanseras i USA under hösten 2019 och än finns ingen information om ifall den kommer vara tillgänglig i resten av världen.

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln