Disneys streamingtjänst öppnar i höst

Netflix och HBO utmanas när Disney planerar sin egen streamingtjänst. Nu har vi fått ett datum.

Det har länge ryktats om att Disney — med allt sitt material och de direkta rättigheterna till mängder av varumärken, däribland Marvel, Pixar, Fox och Disneys egna — skulle starta en egen streamingtjänst.

I vintras bekräftade bolaget att man faktiskt arbetar på en egen tjänst för streaming av deras filmer och serier; ett sätt att få exklusivitet på streamingmarknaden.

Äger det mesta

Och visst kommer det bli en exklusiv tjänst — Disney äger som sagt hela Marvel och alla de (hittills) 23 MCU-filmer som gjorts, alla Marvel-serier, allting från Lucasfilm (har du hört talas om Star Wars?), alla Fox-filmer och -serier (som 24, Simpsons, och så vidare) och alla Pixar-filmer.

Utöver det har de dessutom världens största samling av populära barnfilmer; deras egna.

Man kan lätt säga att det blir en tjänst med betydligt bättre eget innehåll än vad som finns tillgängligt idag — undantaget är väl HBO och deras Game of Thrones, som är svår att toppa. Men det är en enda serie.

Startdatum för Disney+

Nu har Disney offentliggjort att streamingtjänsten Disney+ kommer att öppnas för kunder den 12 november 2019.

Priset förväntas bli 6.99 dollar per månad, vilket med dagens dollarkurs innebär runt 65 kr — antagligen exklusive moms. Ska vi gissa på 79 eller 89 kr i månaden för oss i Sverige?

Hur som helst är det roligt att detnärmar sig, och det ska bli intressant att se hur både HBO och Netflix hanterar den enorma konkurrens Disneys tjänst kommer att innebära.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln