Dune 2 får grönt ljus

Warner Bros har — föga förvånande — gett uppföljaren till Dune grönt ljus.

En film i taget

När Denis Villeneuve skulle filmatisera Frank Herberts berömda science fiction-bok Dune stod det klart att man skulle spela in två filmer på nästan tre timmar vardera. Eftersom projektet bedömdes så riskfyllt skulle de båda filmerna dock inte spelas in samtidigt — som exempelvis Peter Jackson gjorde med Sagan om Ringen-trilogin — utan man skulle först göra den första filmen, och om den togs emot väl av publiken skulle även den andra filmen spelas in.

Läs vår recension av Dune här!

Som tur är visade det sig att Dune var en riktig toppenfilm och en värdig filmatisering av bokens invecklade handling — och den togs emot mycket väl av publiken; hittills har filmen spelat in 223 miljoner dollar världen över, eller närmare 1,9 miljarder svenska kronor.

Uppföljaren får grönt ljus

Därmed har Warner Bros nu gett Dune: Part Two grönt ljus och godkänt inspelningen av den nu efterlängtade uppföljaren. Till sin hjälp kommer Denis Villeneuve använda sig av samma skådespelarensemble, samma fotograf (Greig Fraser) och samma kompositör (Hans Zimmer).

Vi som gillade den första filmen kan med andra ord förvänta oss en precis lika bra film som den första, även om vi får vänta ett par år på den.

Premiär 2023

Dune: Part Two har premiär världen över om två år från nu, i oktober 2023.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln