Fler stjärnor till Dune

Det kryllar av stora filmstjärnor i det kommande rymdäventyret från Denis Villeneuve.

Det går knappt en dag utan att man läser om nya skådespelare i Dune, så jag tar tilllfället i akt och sammanställer en lista över hur castingen ser ut just nu.

Medverkande

För bara ett par dagar sedan stod det klart att Josh Brolin är med, och idag meddelas att man även förhandlar med Jason Momoa om en plats i storfilmen.

De vi hittills vet medverkar i Dune är följande:

Skådespelare Karaktär
Rebecca Ferguson Lady Jessica
Timothée Chalamet Paul Atreides
Zendaya Chani
Josh Brolin Gurney Halleck
Dave Bautista Glossu "Beast" Rabban
Charlotte Rampling Reverend Mother Mohiam
Javier Bardem Stilgar
Oscar Isaac Duke Leto Atreides
Stellan Skarsgård Baron Harkonnen

Det är så många stora namn i den här filmen att jag inte ens vågar spekulera om budgeten, men med tanke på att Villeneuve till Blade Runner 2049 fick 150 miljoner dollar att leka med — och den spelade in 260 miljoner dollar — skulle jag inte bli förvånad om Dune får kosta över 200 miljoner.

Börjar filma snart

Om allt går enligt plan börjar man filma under mars månad, och premiären planeras därefter till någon gång under mitten av 2020, beroende på hur efterarbetet går; som vanligt är det ljud, musik och visuella effekter som tar längst tid i de större filmproduktionerna.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln