Joaquin Phoenix blir nästa Joker

Myror i brallorna hos amerikanska filmproducenter leder till en tredje skådespelare bakom den populära Batman-skurken Jokern.

Knappt har dammet från det fenomenala misslyckandet Suicide Squad lagt sig när Warner Bros nu bekräftar att man har en ny skådespelare klar för nästa reboot inom DC-universumet.

Tidigare gestaltningar

När Christopher Nolan 2007 tillkännagav att han gett rollen som Jokern till Heath Ledger var vi många som höjde på ögonbrynen — för min del rejält. Även om Ledger ansågs vara en helt okej skådespelare var han mest känd för att vara charmig i romantiska komedier... Så hur hade Nolan tänkt?

När The Dark Knight sedan hade premiär föll allt på plats, och en av tidernas bästa castingar var ett faktum — vad Ledger slog en homerun med den rollen! Tyvärr avled han kort därefter i en oavsiktlig överdos, och när sedan Suicide Squad började planeras föll valet istället på Jared Leto.

Låt oss bara konstatera att han inte höll samma klass.

Eftersom Leto inte återvänder i den här filmen, som är tänkt ska handla om hur Jokern kom till, känns det som att jag inte var ensam att ogilla hans prestation i självmordspatrullen.

Ny Joker

Studion började se sig om efter andra val att gestalta den notoriska syndikatsledaren, och inledningsvis vände man sig till Leonardo DiCaprio. Även om jag är lite skeptisk till just honom i just den här rollen hade det varit intressant att se, men tyvärr tackade han till slut nej för att arbeta på nästa Tarantino-film.

Istället har man nu bekräftat att en av mina favoriter, Joaquin Phoenix, har tackat ja och därmed är bekräftad att spela Jokern. Med tanke på hur vidrig han var i Gladiator kan det här bli sjukt bra.

Frågan är nu bara egentligen om manuset kommer hålla tillräckligt hög klass.

Inte många detaljer klara

Manuset skrivs av Scott Silver och Todd Phillips (War Dogs), som dessutom regisserar filmen. Varken namn eller releasedatum är ännu bestämt, men den är planerad att släppas under 2019.

Håll nu tummarna för att de inte förstör den här chansen!

Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln