Jönssonligan till CMORE

Premiären av kommande familjekomedin Se upp för Jönssonligan kommer inte få en biopremiär — rättigheterna till filmen har istället köpts upp av streamingtjänsten CMORE.

De populära svenska komedifilmerna om det misslyckade kriminella gänget Jönssonligan var på väg tillbaka till vita duken, men nu när biograferna stänger ner på grund av coronapandemin har filmproducenterna sett sig om efter andra lösningar — och tagit beslutet att sälja filmen.

Valet föll till slut på budet från streamingtjänsten CMORE, som fick köpa rättigheterna att visa filmen först av alla. Årets julfilm kommer därmed att visas på en streamingtjänst, vilket är första gången.

Medverkande

I huvudrollerna ser vi flera ansikten som synts mycket i TV-rutan de senaste åren, däribland Henrik Dorsin som ledaren Charles Ingvar "Sickan" Jönsson, Bäst i test-programledaren David Sundin som Dynamit-Harry, Anders Johansson som Ragnar Vanheden samt Hedda Stiernstedt som Doris.

I birollerna syns även MyAnna Buring, Lena Olin, Reine Brynolfsson, Ville Virtanen och Marie Göranzon.

Filmen har regisserats av storregissören Tomas Alfredson, som dessutom har skrivit manuset tillsammans med komikern Henrik Dorsin — som dessutom spelar huvudrollen som "Sickan" — och Rikard Ulvshammar. Musiken är skriven av Hans Ek, Martin Jonsson och Mathias Venge, och bakom kameran hittar vi Simon Rudholm.

Starka reaktioner

Filmens regissör och manusförfattare Tomas Alfredson har uttalat sig och varit upprörd över att filmen, som delvis finansierats med svenska skattepengar genom SF Studios, inte kommer att ses av alla — men frågan är om han inte tänker lite fel?

På grund av det här kommer ju filmen faktiskt kunna ses av alla, något som inte är fallet om den istället har en biopremiär; alla har ju inte råd eller tid att gå på bio, även om de skulle vilja. Det som gör att alla nu kan se den är att CMORE nämligen erbjuder en gratis provperiod på 14 dagar för alla som vill utvärdera tjänsten.

Premiär

Se upp för Jönssonligan går att se på streamingtjänsten CMORE med premiär på juldagen i år, alltså den 25 december 2020. Sätt igång ett gratisabonnemang veckan innan jul så kan ni testa streamingtjänsten gratis.

Trailern till filmen kan ni se här:


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln