En smygtitt på Last Night in Soho

Filmskaparen Edgar Wright är efter succén med Baby Driver tillbaka med en skräckthriller — Last Night in Soho.

Jag var tyvärr inget större fan av Baby Driver, men uppenbarligen var det jag som "hade fel", med tanke på att filmen vann både flera filmpriser och publikens hjärta. Mitt största problem var dock att det var en komedi helt utan humor, så trots att jag har svala känslor till hans föregående film blir jag väldigt nyfiken på Last Night in Soho — den ska nämligen var en skräckthriller.

Nu har det kommit en teaser-poster, som ni ser som bild till den här artikeln. Även om den inte säger så jättemycket ger den ett sken om stilen och tonen i filmen; neonljus i stadsdelen som kallas "Soho",

Författare och skådespelare

Manuset skriver han tillsammans med Krysty Wilson-Cairns, som tidigare skrivit manus till många av avsnitten i den framgångsrika skräck- och fantasyserien Penny Dreadful, vilket bådar gott.

De tre skådespelare som hittills är klara är skräcktjejen nummer ett, Anya Taylor-Joy (The Witch, Marrowbone, Split) samt Thomasin McKenzie (Leave No Trace) och Matt Smith (Lost River, Pride and Prejudice and Zombies).

Premiärdatum ej satt

Något premiärdatum är ännu inte satt, men med största sannolikhet kommer filmen först under 2020.

Med tanke på både manusförfattare och skådespelare i projektet har Wright i alla fall mycket som talar för honom på det här projektet; det kan bli riktigt bra, så jag väntar med spänning.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln