Manuset till Uncharted -filmen färdigt

Filmatiseringen av en av de mest populära spelserierna närmar sig.

TV-spelet Uncharted gjorde stor succé när det släpptes till PlayStation 3 för 11 år sedan, och har därefter fått flera ännu mer framgångsrika uppföljare. Inte helt oväntat ansåg Sony att spelserien borde bli film, och redan 2016 påbörjades därför arbetet med den första filmen.

Efter att ha haft problem att hitta en huvudrollsinnehavare lades dock filmatiseringen på is, men efter att ha säkrat Tom Holland (Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War) och Bryan Cranston (Breaking Bad, Godzilla) sattes förproduktionen återigen igång.

Den som är observant noterar att Holland är betydligt yngre än huvudkaraktären Nathan Drake — tanken är att göra filmen till en föregångare (”prequel”) till spelen, och därför ska skådespelaren vara yngre än den Drake vi hittills fått se.

Nu har regissören Shawn Levy, som tidigare regisserat bland annat Stranger Things och Natt på museet-filmerna, bekräftat att han fått ett färdigställt manus från Joe Carnahan.

Med både manus och skådespelare är det med andra ord bara att kicka igång produktionen. Med tanke på att vi redan befinner oss i andra halvåret av 2018 kan vi nog inte förvänta oss en premiär förrän tidigast 2019.

Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln