Marvel justerar premiärdatum för kommande serier

Marvel justerar premiärdatum för kommande serier

Flertalet kommande MCU-serier blir försenade, däribland Echo och Daredevil: Born Again.

Till stor del på grund av den enorma strejken som pågår i Hollywood just nu med både författare och skådespelare i strejk, är det kanske inte så konstigt att även Marvel till slut måste skjuta vissa serier på framtiden. Det är också delvis en ändrad strategi från Marvels sida att sprida ut premiärerna en aning, för att inte överösa fansen med för mycket på kort tid.

What If...? säsong 2

Den andra säsongen av den animerade serien har sedan tidigare redan försenats då den ursprungligen skulle haft premiär i början av 2023. Det blev aldrig av och något nytt premiärdatum har inte satts, men nu är planen att serien återkommer till jul i år. Dock utan jultema.

Echo

En spinoff från Hawkeye som fokuserar på den döva tidigare medlemmen i Tracksuit Mafia när hon återvänder till sin hemstad. Skulle haft premiär redan sista veckan i november i år men får nu hålla ut till januari 2024 istället.

Agatha: Darkhold Diaries

Ännu en spinoff, denna gången från WandaVision, som tidigare hette Agatha: Coven of Chaos och ännu tidigare hette Agatha: House of Harkness. Serien är redan färdiginspelad och var tänkt att ha premiär nu i vinter men har skjutits upp till efter sommaren 2024.

X-Men '97

Ännu en animerad serie, tänkt att vara en sorts andlig uppföljare till den tecknade 90-talsserien, skulle även den ha haft premiär nu under hösten. Nu får vi istället vänta till början av 2024 på mer X-Men.

Ironheart

Spinoffer verkar vara på modet och denna kommer från Black Panther: Wakanda Forever där titelfiguren först dök upp. Färdiginspelad men inte färdigskapad. Premiären var planerad till hösten 2023 men på grund av strejken finns inget nytt premiärdatum spikat.

Daredevil: Born Again

Netflix Daredevil-serie är en av de bästa Marvel-serierna hittills och nu gör Marvel en egen uppföljare till den. Var tänkt att komma under våren 2024 men inspelningarna är avbrutna på grund av strejken och något nytt premiärdatum finns inte än.

Wonder Man

Serien om en skådespelare som får superkrafter - och där vi dessutom får återse Trevor Slattery - håller även den på att spelas in men fick avbrytas med anledning av strejken. Var planerad för en 2024-release men i dagsläget finns inget bestämt premiärdatum.

Om vi blir nödgade att återkomma med fler förseningsrapporter får framtiden utvisa, men det här är vad som gäller just nu. Skulle strejken dra ut på tiden kommer med största sannolikhet både serier och filmer tvingas skjutas ännu mer på framtiden.

Vad förseningarna betyder för fas 5 i MCU - som alla serierna tillhör - återstår att se, men Marvel har tidigare skjutit på och kastat om ordningen för premiärer av filmer utan att det har haft någon större påverkan. Vi får hoppas att de lyckas även nu.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

  Kommentera den här artikeln

  What If...?

  What If...? (2021)

  CGZA


  Echo

  Echo (2024)

  CGZA


   Ironheart

   Ironheart (2024)

   CGZA


    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters