Trailer till Matrix Resurrections

Se den nya trailern till kommande science fiction-spektaklet The Matrix Resurrections.

Det har nu släppts två trailers till den kommande uppföljaren till Matrix-trilogin, The Matrix Resurrections — och givetvis kan du se båda här på Filmbladet.

Medverkande

Återvänder till sina roller gör inga mindre än Keanu Reeves som Neo, Carrie-Anne Moss som Trinity, Lambert Wilson som Merovingian samt Jada Pinkett Smith som Niobe. Utöver dem ser vi bland annat Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas, Yahya Abdul-Mateen II och Christina Ricci.

Filmen regisseras av Lana Wachowski — som gjorde de första tre filmerna tillsammans med Lilly Wachowski — och hon har även skrivit manuset tillsammans med David Mitchell (författaren till boken som Cloud Atlas baseras på) och Aleksandar Hemon. Musiken är skriven av Johnny Klimek och Tom Tykwer, och filmfotografen är John Toll.

Trailer

Här kan ni se den officiella trailern:

Jag tycker faktiskt att det ska bli riktigt roligt att få återbesöka Matrix-världen och se hur de bygger upp den här filmen; det måste finnas någon mening med den, och jag tvivlar inte på att de binder ihop det hela riktigt snyggt.

Lana Wachowski har lärt sig en hel del om berättande efter både Sense8 och Cloud Atlas, som förhoppningsvis gör att deras visioner — som kanske inte levde ut till sin fulla rätt i Matrix-uppföljarna — verkligen träffar rätt den här gången.

Déjà Vu Trailer

Det finns även en så kallad Déjà Vu-trailer som ni kan se här:

Här finns nog en hel del ledtrådar kring vad de har för tankar om karaktärerna; vissa nya scener överlappar perfekt scenerna från de tidigare filmerna.

Premiär

The Matrix Resurrections har biopremiär världen över den 22 december 2021. Huruvida den släpps på HBO Max i samband med premiären är inte säkert ännu; än så länge är det bara i USA som Warner Bros har bekräftat att filmen dyker upp på deras streamingtjänst samma dag som biopremiären.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln