Teaser-trailer till Midsommar

Stjärnskottet Ari Aster återkommer till vita duken med ytterligare en indieskräckis.

Efter dundersuccén med skräckfilmen Hereditary är regissören och manusförfattaren tillbaka med Midsommar, en skräckfilm som handlar om just det — midsommar. Förutom regissören själv återvänder även filmfotografen Pawel Pogorzelski, som gjorde ett mycket fint jobb i Hereditary, och klipparen Lucian Johnston.

Handling

Ett par som befinner sig i Sverige på semester bestämmer sig för att vara med på ett midsommarfirande. Ganska snart märker de dock att allt inte står rätt till, och ju längre tiden går desto märkligare och våldsammare saker börjar hända runt omkring dem.

Skådespelare

I huvudrollerna ser vi Florence Pugh (Malevolent, Fighting with My Family), Will Poulter (The Maze Runner, The Revenant) och William Jackson Harper (Paterson) — bra skådespelare från bra filmer. Med tanke på vad Aster gjorde med Hereditary lär rollprestationerna vara i toppklass.

Utöver huvudrollsinnehavarna ser vi en mängd med svenska skådisar — inte så märkligt när den ska utspela sig i Sverige, men ändå roligt att de bemödar sig att faktiskt ha med riktiga svenskar. Bland de svenska namnen i rollistan hittar vi exempelvis Liv Mjönes, Björn Andrésen, Anna Åström, Julia Ragnarsson, Henrik Norlén och Louise Peterhoff.

Teaser-trailer

Från och med idag finns teaser-trailern till Midsommar tillgänglig från A24.

Utifrån det lilla trailern visar verkar filmen utspela sig primärt under dagtid, vilket är minst sagt unikt för en skräckfilm. Det verkar också spåra ur och bli ganska blodigt och intensivt.

Att Aster har ett sinne för det övernaturliga och gillar seder och ritualer kommer inte som någon överraskning för någon som sett Hereditary; jag hoppas det spårar ur tillräckligt mycket bara.

Premiär 2019

Än så länge har filmen inte fått ett svenskt releasedatum, men det ser ut som att augusti är månaden då flera länder börjar visa den; först ut är Nederländerna den 8 augusti 2019, följt av USA den 9 augusti.

Jag håller tummarna (eller förväntar mig?) för att Filmstaden ordnar en snabb premiär, så vi slipper vänta onödigt länge. Både Ari Aster och A24 i sig är dragplåster som inte går att ignorera.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln