Robert Pattinson blir nya Batman

Det visar sig vara svårt att följa upp succéerna Christopher Nolan skapade, och nu byter man skådespelare att porträttera hjälten ännu en gång.

Efter flera misslyckade försök att få igång Ben Affleck i rollen som Batman ger man upp och vänder blickarna mot Robert Pattinson.

Jag vet personligen inte vad jag ska säga — varför måste man reboota stackars Batman varannat år? Kan han inte få vila? Är franchisen så pass värdefull att man måste förstöra den med dåliga filmer?

Att man försöker rida på vågen som Christopher Nolan skapade med sin Dark Knight-trilogi är tydligt, men att gång på gång välja för dåliga filmskapare visar på dåligt omdöme.

Kanske rätt val

Om vi bortser från Twilight-serien och några andra filmer han gjorde som yngre ser vi sci-fi-skräckisen High Life, thrillern Good Time och den postapokalyptiska thrillern The Rover — och i de filmerna är han riktigt bra.

Felet låg tidigare i att han helt enkelt castades i fel typ av filmer, ett förflutet han nu tydligt arbetar för att korrigera i den mån det går.

Likaså låg felet med de senaste filmerna att man valde fel personer bakom rodret, där fokus inte har legat på att göra bra filmer utan snarare effektfyllda men tråkiga filmer.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln