Smakprov på Sagan om RIngen i 4K

Se Peter Jackson berätta om vad de arbetat med inför det nya släppet av Sagan om Ringen-trilogin som moderna 4K UHD-utgåvor.

Nu närmar sig släppet av 4K-utgåvorna av "Sagan om Ringen-filmerna på Blu-ray, och här får ni tillfälle att se filmernas regissör Peter Jackson berätta vad de passar på att bättra på när de ändå remastrar filmerna.

Remaster

Att göra en så kallad remaster av en film betyder att man går tillbaka till källmaterialet och försöker få det att se så bra ut som möjligt. Det handlar inte bara om att försöka få det att se skarpare ut, utan även att försöka få det att se mer enhetligt ut; de ursprungliga filmerna började spelas in för över 20 år sedan, och de digitala möjligheterna förändrades redan mellan den första och de andra två filmerna.

Därefter har det dessutom kommit en ny trilogi i form av Hobbit-filmerna, och utmaningen ligger därmed även i att försöka få den ursprungliga trilogin att se lika bra ut — både vad gäller färger, skärpa och kontrast — som de nya Hobbit-filmerna.

Se klippet

Här kan ni se regissören och manusförfattaren Peter Jackson berätta om vad de arbetat på för det nya släppet av de klassiska äventyrsfilmerna:

Köp 4K-utgåvorna

De nya utgåvorna i 4K UHD-upplösning finns att förhandsboka i butiker. För att hitta det lägsta priset på utgåvorna, besök Discshop eller CDON — hos båda butikerna är priset nedsatt från ursprungliga 1290 kr till 999 kr.

Filmerna som släpps i 4K är de ursprungliga tre filmerna:

  • Sagan om ringen: Härskarringen
  • Sagan om de två tornen
  • Sagan om konungens återkomst

Hobbit-filmerna finns sedan tidigare i 4K-utgåvor:

  • Hobbit: En oväntad resa
  • Hobbit: Smaugs ödemark
  • Hobbit: Femhäraslaget

Släpps i december

Den 7 december 2020 släpps den ursprungliga Sagan om Ringen-trilogin på Blu-ray i remastrad 4K-upplösning här i Sverige. Förboka ditt exemplar idag och få hem det i god tid innan jul.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln