Spider-Man återvänder till vita duken

I sommar har du åter igen möjligheten att se original-Peter Parker på bio.

Långt innan MCU och innan Amazing Spider-Man så fanns Spider-Man. I vad som kom att bli en trilogi spelar Tobey Maguire vår spindelvävsskjutande hjälte och vi ser Kirsten Dunst som Mary Jane. Andra återkommande ansikten genom trilogin är James Franco som Harry Osborn, J.K. Simmons som J. Jonah Jameson samt Rosemary Harris som May Parker.

De tre filmerna kom mellan 2002 och 2007, men nu är det alltså dags för Spindelmannen att svinga in på Sveriges biografer igen. Den första filmen går upp 11 juni, och sedan kommer de två efterföljande filmerna med två veckors mellanrum.

Spider-Man (2002)

Den blyga tonåringen Peter Parker får superkrafter efter att ha blivit biten av en genetiskt modifierad spindel. Hans spindel-egenskaper hjälper honom att bekämpa brott, men drar även till sig uppmärksamheten från en hämndlysten fiende.

Den första filmen har nypremiär 11 juni.

Spider-Man 2 (2004)

Samtidigt som Peter Parkers privatliv faller samman hamnar han i en konflikt med doktor Otto Octavius, en vetenskapsman som utmanar alla gränser.

Den andra filmen har nypremiär 25 juni.

Spider-Man 3 (2007)

En mystisk skuggvarelse från en annan värld tar över Peter Parkers kropp och skapar inre konflikter när han kämpar mot nya fiender, frestelser och hämndkänslor.

Den tredje filmen har nypremiär 9 juli.

Vill du av valfri anledning inte gå på bio finns redan nu alla tre filmerna även att streama på både Viaplay och Netflix.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln