Trailer till The Mandalorian

Serien The Mandalorian får sin första trailer — och det ser mycket lovande ut.

Handling

I The Mandalorian får vi följa en så kallad mandalorian, vilket är en fiktiv ras i Star Wars-universumet som vi hittills sett genom den klassiska karaktären Boba Fett, bortom galaxens skyddade gränser på hans uppdrag som prisjägare (bounty hunter).

Medverkande

I huvudrollerna har vi Pedro Pascal — som visade att han var en skådespelare att räkna med i både Game of Thrones och Narcos — samt bland annat Brendan Wayne, Giancarlo Esposito (från Breaking Bad) och Werner Herzog.

Serien är skapad och skriven av Jon Favreau och har några olika regissörer, däribland Taika Waititi, Bryce Dallas Howard och Dave Filoni.

För musiken står ingen mindre än den svenska stjärnkompositören Ludwig Göransson, vars karriär fått en otrolig uppsving efter framgångarna med Black Panther och Creed.

Trailer till

I natt publicerade Lucasfilm trailern till The Mandalorian på YouTube, och ni kan se den här nedanför:

Ärligt talat ser det här riktigt sjukt bra ut — och det ser inte ens ut som en serie, utan som en riktigt påkostad film. Det känns riktigt kul att filmfotografen från Rogue One, Greig Fraser, har fått komma tillbaka till jobbet; uppenbarligen var de nöjda med hans prestation i rebellfilmen.

Jag har länge velat att Star Wars-universumet ska ta en mörkare vändning då det ofta varit lite för ljust och glatt, och även om både Rogue One och Solo: A Star Wars Story faktiskt var ganska skitiga är det först nu som det börjar se äkta ut.

Premiär i november

The Mandalorian har premiär den 12 november 2019, men inte någonstans där vi är vana att se serier, utan på den nya streamingtjänsten från Disney med namnet Disney+.

Det ska bli riktigt spännande att se hur hösten utvecklar sig, när allt som hör till både Disney, Marvel och Fox försvinner från andra tjänster som Netflix och HBO, för att istället finnas på just Disney+.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Artikeln har en kommentar:

  1. Björn Långström
    Björn Långström25 augusti 2019

    Det här ser faktiskt riktigt j*vla bra ut. Nu behövs det visserligen mer än en fin yta för att slutresultatet ska bli bra, men det är en okej början! Har serien samma mörka och mystiska ton som trailern så bådar det gott.

Kommentera den här artikeln