Teaser till Netflix The Witcher

De polska fantasyböckerna blir serie.

Författaren Andrzej Sapkowski ligger bakom de böcker och noveller som på engelska kallas för The Witcher Saga. Böckerna har tidigare blivit både polsk film och serie, samt inte minst en framgångsrik spelserie, men nu är det dags för Netflix att göra en ordentlig satsning på en ny serie.

Böckerna kretsar kring Geralt of Rivia, en av de sista witchers på kontinenten. Witcher är för övrigt en påhittad maskulin form av ordet witch, alltså häxa på svenska. En witcher har tränats från ung ålder att bli monsterjägare, och tack vare ett gäng mutationer har Geralt praktiskt taget övermänskliga fysiska och mentala förmågor.

I rollen som Geralt of Rivia ser vi ingen mindre än Henry Cavill. Han har som ni kanske känner till spelat Stålmannen i tre filmer tidigare (samt ett avsnitt av Morden i Midsomer!), men har till rollen som Geralt byggt på sig ännu mer muskler.

I övriga roller ser vi bland andra Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring samt Anya Chalotra

Något exakt premiärdatum finns inte än, men slutet av 2019 är vad som förväntas. Återstår att se om det blir en succé, eller om alltför många kommer avfärda serien som en Game of Thrones-kopia, vilket det inte är.

Netflix har nu släppt en första teaser till serien som ni kan se här nedan.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln