Timothée Chalamet klar för Bob Dylan-film

Regissören och manusförfattaren James Mangold har en verklighetsbaserad film på gång om musikern Bob Dylan, och huvudrollen har nu gått till Timothée Chalamet.

Efter hans framgång i filmer som Interstellar, Call Me by Your Name och Beautiful Boy är det inte konstigt att Hollywood sliter i Timothée Chalamet, och sedan succéfilmerna Logan - The Wolverine och Walk the Line får James Mangold välja i stort sett vem han vill till sin nya film om Bob Dylan.

Få unga skådespelare har varit med i så många kvalitetsfilmer som den blott 25-åriga amerikanska skådespelaren, och han visar dessutom en stor talang för mycket annat när han exempelvis talar tre språk flytande och spelar piano i Call Me by Your Name.

Framgångsrika filmer

Regissören James Mangold har på senare tid gjort flera mycket framgångsrika filmer, bland annat Wolverine-avslutningen Logan - The Wolverine, Walk the Line om musikern Johnny Cash samt Le Mans '66, som har premiär just nu, om Ford-legenden Carroll Shelby och deras kapplöpning mot Ferrari om världens bästa racerbil.

När filmskaparen nu blickar framåt är det en verklighetsbaserad drama om musikern Bob Dylan som lockar, och i huvudrollen har man alltså nu bekräftat Timothée Chalamet. Någon titel eller medverkande i övrigt finns inte klart, så mer information än så har vi inte i dagsläget.

Med tanke på Mangolds höga kvalitet rakt igenom sin reportoar — oavsett om det rör sig om verklighetsbaserade filmer eller filmer om superhjältar — lär det bli en riktigt intressant film om musiklegenden Dylan, som dessutom tilldelats Nobelpriset i litteratur år 2016.

Filmen om Bob Dylan förväntas ha premiär först 2022, vilket är förståeligt eftersom Chalamet är aktuell med både Dune från Denis Villeneuve och uppföljaren till Call Me by Your Name innan dess.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln