Trailer till Waves

Efter de enorma succéerna med både dramat Krisha och thrillern It Comes at Night är regissören och manusförfattaren Trey Edward Shults tillbaka med Waves.

Med tanke på att båda hans tidigare filmer har varit psykologiskt tunga känns det lite märkligt att Waves är ett romantiskt drama, men eftersom filmen är från Shults blir jag inte orolig.

Medverkande

För regi och manus står som sagt Trey Edward Shults, och med sig har Shults sin vanliga filmfotograf, Drew Daniels — som gjorde ett sjukt bra jobb på It Comes at Night — samt kompositörerna Trent Reznor (från bandet Nine Inch Nails) och Atticus Ross, som tidigare skrivit musiken till Gone Girl och The Girl With the Dragon Tattoo.

Sterling K. Brown, Taylor Russell (Escape Room), Kelvin Harrison Jr. och Alexa Demie (Euphoria) har huvudrollerna.

Trailer

Här nedanför kan ni se trailern till Waves:

Distributör- och produktionsbolaget A24 har haft en väldigt lång "streak" nu — om man räknar bort High Life, så klart — men det ser faktiskt inte ut som att det är några problem att fortsätta den ett tag till.

Waves ser riktigt fin ut, och speciellt musiken känns helt rätt — i trailern hörs Frank Ocean-låten Godspeed. Hoppas nu bara filmen får ett bredare släpp på biograferna runt om i världen, trots att det verkar vara ett avskalat indie-drama.

Biopremiär

Något svenskt premiärdatum finns tyvärr inte än, men filmen visades på Telluride filmfestival den 30 augusti och visas på TIFF den 10 september. Därefter har den än så länge bara datum för USA klara, där den går upp den 1 november 2019.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln