Bruce Willis lägger av

Den amerikanska skådespelaren Bruce Willis meddelar att han på grund av sjukdom lägger skorna på hyllan och avslutar sin framgångsrika filmkarriär.

Att karriären inte kan vara för evigt förstår vi alla, men det är ändå tråkigt att se stora skådespelare sluta spela in film. Nu har stunden alltså kommit för Bruce Willis att sluta synas i Hollywoods rampljus.

Sjukdom

Sjukdomen som Bruce Willis nu har drabbats av heter afasi och innebär att den drabbade får svårigheter att förstå och uttrycka sig i tal. Sjukdomen beror ofta på en hjärnskada av någon form.

Framgångsrik skådespelare

Det råder inga tvivel om att många känner till Bruce Willis — han har varit en actionhjälte under flera decennier, och även om det senaste decenniet inte bjudit på många bra filmer finns det flera riktigt bra klassiker där han har huvudrollen.

Mest känd är han för rollerna som den bittra polisen John McClane i Die Hard, psykologen Malcolm Crowe i Sjätte sinnet, Butch Coolidge i Pulp Fiction samt den kriminella Korben Dallas i Det femte elementet.

Artikelbild av Gage Skidmore.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln