Trailer till Gladiator 2

Nu får vi äntligen en första titt på Ridley Scotts kommande äventyr — uppföljaren till 2000 års storsuccé Gladiator.

Det märks tydligt att Hollywood gillar uppföljare, vilket så klart är förståeligt; det finns redan fans som är villiga att se filmerna på bio och risken att misslyckas är därmed mycket lägre än om det hade varit en okänd film.

Tyvärr finns det ju många historier där man känner att det verkligen inte behövs någon uppföljare, vilket är precis hur jag känner inför Gladiator II — och efter trailern är jag desto mer säker på det...

Medverkande

Huvudrollerna i Gladiator II spelas av Paul Mescal i rollen som Lucious, Pedro Pascal i rollen som Marcus Acacius, Denzel Washington som tidigare slaven Macrinus och danska Connie Nielsen som återvänder i rollen som Lucilla från originalfilmen.

Någon som inte återvänder är dock kompositören Hans Zimmer, vars soundtrack till Gladiator är bland det bästa som gjorts. Han ersätts istället av Harry Gregson-Williams, som bland annat skrivit filmmusiken till The Last Duel, The Martian, Gone Baby Gone och Enemy of the State. Han är med andra ord ingen nybörjare, så det ska säkert gå bra — och jag själv hoppas väl att han lutar sig ganska mycket åt den tidigare filmens musik.

Trailer

Här kan du se trailern till Gladiator II:

Svensk biopremiär

Gladiator II har svensk biopremiär den 15 november 2024.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln