Pixar-trio går upp på bio för första gången

Bättre sent än aldrig tänkte Disney, och nu får vi inte mindre än tre Pixar-premiärer på bio inom några veckor.

Covid-19-pandemin satte käppar i hjulen för väldigt mycket, och filmindustrin var inget undantag. Många filmer fick se sin biopremiär uppskjuten både en och två gånger, eller ibland även helt inställd. Animationsstudion Pixar hade inte mindre än tre filmer som skulle haft biopremiär under pandemin, Själen, Röd och Luca.

Pixar fick se sig blåsta på det stora formatet, och istället släpptes filmerna på Pixar-ägarna Disneys streamingtjänst Disney+.

Trots att många som vill se filmerna säkert redan har gjort det vid det här laget kommer de nu till slut även gå att se på vita duken, som det var tänkt från början. Som det ser ut just nu kommer de även att ligga kvar på Disney+ samtidigt som de går upp på bio.

Själen har premiär 1 mars och två veckor senare är det dags för Röd som fått sin försenade biopremiär satt till 15 mars innan Luca rundar av allting den 12 april.


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln