Veckans tips: "Ahsoka"

Veckans tips: Ahsoka

Dave Filoni bygger vidare på sin del av Star Wars-universumet.

Ahsoka är tillbaka och hon fortsätter jakten på Thrawn som hon sökte redan när hon dök upp i andra säsongen av The Mandalorian. Nu pekar mer och mer på att han lever och att mörka krafter kämpar för att förverkliga hans återkomst.

Från den tillfångatagna Morgan Elsbeth har Ahsoka fått reda på att det finns en hemlig karta av stor vikt för fienden. Hon måste nu hitta den innan den faller i orätta händer, och förhoppningsvis få hjälp av kartan att till slut få fatt på Thrawn.

Ahsoka är både en spin-off på The Mandalorian och utspelar sig i samma narrativ som den serien, samt en fortsättning på Star Wars: Rebels. Star Wars-fans har med andra ord många godbitar att se fram emot när saker ska knytas samman och utvecklas, något som Dave Filoni visat sig vara en mästare på.

I huvudrollen som Ahsoka återser vi såklart Rosario Dawson och hon kommer återse ett helt gäng kompisar från Ray Stevenson. Natasha Liu Bordizzo som Sabine Wren, Mary Elizabeth Winstead spelar Hera Syndulla och Eman Esfandi gestaltar Ezra Bridger. Roboten Chopper är såklart också tillbaka. Dessutom lär vi återse Hayden Christensen som Anakin Skywalker (Darth Vader) och Temuera Morrison som Captain Rex. Om även Zeb kommer dyka upp är oklart, men han hade å andra sidan en cameo redan i The Mandalorian.

Skurkar finns det också och Lars Mikkelsen spelar den briljanta militärstrategen Grand Admiral Thrawn - som han för övrigt även gjorde rösten åt i Star Wars: Rebels - och Ray Stevenson spelar den före detta jedin Baylan Skoll i en av sina sista roller och vi ser Ivanna Sakhno som Shin Hati. Diana Lee Inosanto är även tillbaka som Morgan Elsbeth.

Ahsoka rivstartar sin premiär på Disney+ idag, 23 augusti, med två avsnitt på en gång och resterande sex avsnitt kommer ett i veckan de närmaste onsdagarna.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters