Veckans tips: Heart of Stone

Spionfilmer är i ropet igen och nu är Netflix senaste bidrag till genren här.

I Heart of Stone får vi följa Rachel Stone, en internationell underrättelseagent, som måste ge sig ut på ett farligt uppdrag för att skydda ett mystiskt AI-system känt som The Heart. Medans hon jobbar dubbelt hos den brittiska underrättelsetjänsten MI6 jobbar hon primärt för den fredsbevarande organisationen The Charter och måste efter att ett uppdrag gått fel se till att The Heart inte faller i fiendens händer.

Med hemliga underrättelsetjänster och riskfyllda uppdrag är det svårt att inte dra paralleller med filmserien Mission: Impossible, även om detta inte är alls lika påkostat. Tycker Netflix att det går tillräckligt bra lär dock fler filmer om The Charter komma i framtiden.

I huvudrollerna ser vi Gal Gadot och Jamie Dornan som Rachel Stone respektive Parker samt Alia Bhatt som hackern Keya Dhawan. I övriga roller ser vi bland andra Matthias Schweighöfer, Sophie Okonedo, Jing Lusi och Paul Ready och för regin står Tom Harper.

Heart of Stone har premiär idag, 11 augusti, på Netflix.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln