Veckans tips: Loki säsong 2

Det har äntligen blivit dags för Lokis äventyr i multiversum att fortsätta.

Lokis öde i Avengers: Infinity War hindrade honom inte från att återkomma i Avengers: Endgame bara för att gå upp i rök igen och sedan dyka upp i sin egen serie med fullt fokus på just Loki. Många gånger om.

Efter att i sin flykt ha skapat en ny tidslinje togs Loki om hand av TVA (Time Variance Authority), en myndighet som övervakar, kontrollerar och rättar till alla tidslinjer så att ingen med flit eller av misstag ställer till med problem. I slutet av första säsongen - recension här - sprack det dock rätt rejält och tidslinjen brast och multiversum skapades.

I efterdyningarna av händelserna i den första säsongsfinalen kämpar Loki (Tom Hiddleston) i den andra säsongen tillsammans med Mobius (Owen Wilson) för att rädda Time Variance Authority. Tillsammans med Hunter B-15 (Wunmi Mosaku) och andra både nya och återkommande karaktärer navigerar Loki ett ständigt expanderande och allt farligare multiversum på jakt efter Sylvie (Sophia Di Martino), Judge Renslayer (Gugu Mbatha-Raw), Miss Minutes (Tara Strong gör rösten) och sanningen om vad det innebär att ha en fri vilja och ett ärofyllt syfte.

Andra säsongen är likt den första på sex avsnitt och det första avsnittet har premiär på Disney+ imorgon, 6 oktober, med de följande fem avsnitten beräknade att släppas de följande fem fredagarna.

Trailer


Artikeln handlar om

Björn Långström
Film- och serieslukare med en förkärlek till Star Wars, Marvel, Sagan om Ringen, science fiction och allehanda andra spännande äventyr, men kan för den delen även trycka romantiska komedier eller hjärndöda actionfilmer när lusten faller på.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln