Recension: Come Play

Kan den omtalade skräckfilmen Come Play skrämma dig på riktigt?

Min sorgliga jakt på bra skräckfilmer fortsätter, och nu är det dags för Come Play. Bu eller bä?

Handling

Pojken Oliver (Robertson) får tag på en berättelse om ett monster på sin pekplatta, och när han läser den verkar det som att monstret blir verkligt och ska hämta hem honom till sin värld. Ganska snart börjar mystiska saker hända i hemmet, och både Oliver och hans föräldrar (Jacobs och Gallagher) försöker klura ut vad som egentligen pågår.

Monstret Larry är ensamt och vill bara ha någon att leka med...

Monstret går dock inte att se med blotta ögat, utan man måste använda kameran på sin telefon eller pekplatta för att man ska se var han gömmer sig — ett intressant koncept som kanske lämpar sig bättre som just den kortfilm den här långfilmen grundar sig på.

Medverkande

Azhy Robertson spelar huvudrollen som pojken Oliver, och hans föräldrar spelas av Gillian Jacobs samt John Gallagher Jr.. Jag måste säga att det absolut inte är något fel på skådespelarna i sig, de är duktiga och speciellt pojken är förvånansvärt bra.

Mamman Sarah försöker desperat rädda sin son Oliver från monstret som jagar honom.

Problemet är snarare vad de har att arbeta med. Manuset är alldeles för förutsägbart och berättelsen tappar snabbt trovärdighet, och dessutom är monstret skrattretande dåligt gjort.

Omdöme

Tyvärr går Come Play i samma fälla som väldigt många andra skräckfilmer med låg budget — man försöker sig på billiga datorgenererade monster, och det fungerar verkligen inte. Den hade varit så mycket bättre om de inte visade monstret alls, men istället visas det alldeles för ofta. Det blir verkligen inte läskigt.

Pappan Marty spelas av John Gallagher Jr.

Ärligt talat var det många år sedan jag såg något så dåligt som den här smörjan, och då verkade den ändå ha något ganska bra när filmen började. Nej, jag kan inte rekommendera den här filmen till någon, trots att den enkelt går att streama på Prime Video.

Hitta något bättre att göra i två timmar än att se den här smörjan.

Betyg

Come Play får betyget 2 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln