Recension: "Love and Monsters"

Recension: Love and Monsters

Det sägs att kärleken övervinner allt — men gäller det även gigantiska monster? Det är frågan i actionkomedin Love and Monsters.

Handling

I Love and Monsters har jorden gått under efter att organismer från meteoritnedslag världen över lett till att insekter har vuxit sig till hundratals gånger sin ursprungliga storlek. Vi får följa Joel Dawson (O'Brien) som tröttnar på att vara instängd i en bunker tiotals mil från den bunker där hans flickvän Aimee (Henwick) lever, lika instängd hon.

Han bestämmer sig för att trotsa karantänen och bege sig ut bland monstrena i vildmarken för att ta sig till Aimee, men det finns ett litet problem; det finns ingen som är räddare för monstrena är Joel själv, och han blir dessutom paralyserad när han blir rädd. Inte en optimal kombination för en äventyrare.

Medverkande

I huvudrollen som Joel Dawson ser vi Dylan O'Brien, som tidigare hade huvudrollen i trilogin om The Maze Runner. Hans flickvän Aimee spelas av Jessica Henwick, hans partner Clyde av Michael Rooker samt den lilla flickan Minnow av Ariana Greenblatt.

Ensemblen har faktiskt en överraskande bra kemi och det fungerar stundtals riktigt bra, men Dylan O'Brien har lite svårt att bära filmen som huvudrollen; antagligen inte för att han är en dålig skådespelare, utan för att manuset inte riktigt passar honom och det kan kännas lite väl löjligt ibland.

Utöver det har jag dock verkligen ingenting att klaga på — de andra skådespelarna i filmen är både underhållande och trovärdiga. Bäst av alla är nog Ariana Greenblatt, som trots sin ringa ålder lyckas vara både rolig och träffsäker.

Foto och ljus

Om det är något som imponerar i den här filmen så är det fotot; det ser verkligen ut som en värld som har gått under och tagits över av alldeles för stora insekter, och det ser dessutom ut som en riktigt dyr produktion, vilket det inte alls är.

Alla monster känns trovärdiga, det är snyggt filmat och ihopsatt, och Joel träffar även på välgjorda robotar utöver de stora monstrena runt om i världen han utforskar.

Omdöme

Jag blev väldigt imponerad av vilken trovärdig värld som har byggts upp i Love and Monsters, och det säger inte lite — det är det allra svåraste att lyckas med, och de har verkligen gjort ett jättebra jobb. Konceptet i sig är spännande och har potential att bli riktigt roligt, men man faller på målsnöret med lite fel casting av huvudrollen.

När jag ser filmen blir jag även lite osäker på vilken målgrupp filmen egentligen inriktar sig till; den är för läskig för barn, men den är stundtals för löjlig för vuxna. Kanske är det ungdomar som gillar att bli skrämda som filmen passar bäst för?

Love and Monsters finns att se på Netflix just nu!

Betyg

Love and Monsters får betyget 6 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln

    Aktuellt på bio

    Senaste trailers

    Senaste posters