Recension: Palm Springs

Samma dag upprepas om och om igen i den skruvade komedin Palm Springs.

Under en längre tid har Palm Springs funnits att se på streamingtjänsten Hulu, men nu går det att se den på svenska biografer.

Handling

Under ett bröllop i soliga Palm Springs har Nyles (Samberg) fastnat i en så kallad tidsloop, så att samma dag upprepar sig. Han upplever samma saker dag ut och dag in, och över årens lopp har han vant sig vid att — ironiskt nog — ta dagen som den kommer. När sedan Sarah (Milioti) blir nyfiken på vad han är för någon dras även hon in i samma loop som han, och hon blir fast besluten av att bryta det upprepande dygnet och bli fri igen.

Som krydda finns även en hämndlysten galning vid namn Roy (Simmons) som, när han får chansen, ser till att försöka sabotera och skada Nyles så mycket han kan.

Skådespelare

I huvudrollerna ser vi komikern och artisten Andy Samberg (Popstar: Never Stop Never Stopping) och Cristin Milioti (The Wolf of Wall Street, Black Mirror), som tillsammans har en utmärkt kemi och passar riktigt bra tillsammans.

Deras karaktärer slits under filmens gång mellan hopp, förtvivlan och att kasta in handduken helt och hållet, vilket gör att filmen bjuder på många olika perspektiv.

J.K. Simmons (Juno, Whiplash, La La Land) bjuder på några ljusglimtar och är så där ilsken som nästan bara han kan vara, vilket både passar bra i filmen och gör den ännu roligare.

Bakom kulisserna

Filmen är skriven av Andy Siara efter en idé av honom själv och Max Barbakow, som sedan regisserade filmen som sin debutfilm. Väger man in det faktum att det är hans debutfilm så är det faktiskt än imponerande bra, men överlag saknas det lite tempo i filmen — speciellt i början. Men den har definitivt sina höjdpunkter.

Musiken i filmen är skriven av Matthew Compton och den är filmad av den kvinnliga fotografen Quyen Tran. Varken musiken eller fotot är dock något som sticker ut, utan är precis så bra som man förväntar sig av en vanlig komedi.

Omdöme

Trots att Andy Samberg och Cristin Milioti tillsammans gör filmen riktigt rolig känns det som att de kunna gjort mer av konceptet i sig — det känns som att de inte riktigt nådde ända fram. Oavsett vilket är det absolut en underhållande och sevärd komedi.

Gillar du komedier som kryddas av tidsresor och att återuppleva samma dag om och om igen, likt klassikern Måndag hela veckan eller serien Russian Doll? Då är det här definitivt något för dig.

Palm Springs finns att se på bio i Sverige nu!

Positivt

  •   Stundtals riktigt underhållande

Negativt

  •   Tar lång tid innan den kommer igång

Betyg

Palm Springs får betyget 6 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln