Trailer till Demonic

Ta en första titt på den kommande skräckfilmen Demonic från Neill Blomkamp.

Den sydafrikanska regissören och manusförfattaren Neill Blomkamp blev ett namn att lägga på minnet när hans debutfilm District 9 gick upp på biograferna — inte nog med att filmen berättade en nyskapande berättelse om utomjordingar som blivit strandsatta på jorden, den hade dessutom en starkt industriell och "smutsig" visuell stil, vilket effektivt dolde det faktum att det mesta var datoranimerat.

Sedan dess har han dock haft svårt att hitta tillbaka och har släppt flera filmer som inte gått riktigt så bra som man kanske hade hoppats, däribland Elysium och Chappie. De senaste åren har han fokuserat mer på sin kortfilmsstudio Oats, som blandar science fiction och skräck i sina påkostade kortfilmer — en stil som nu blir långfilm i Demonic.

Trailer till "Demonic"

Här kan ni se den första trailern till Demonic:

Den verkar helt klart vara mer en psykologisk skräckfilm än någonting annat utifrån trailern i sig, men jag tvivlar inte på att Blomkamp kommer leverera ganska många äckliga scener — hans kortfilmer har faktiskt varit riktigt läskiga.

Premiär

Demonic har biopremiär i USA den 20 augusti 2021, och något datum för oss i Sverige finns ännu inte. Med lite tur får även vi se den under sensommaren. Vi uppdaterar artikeln så snart vi får detta bekräftat.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln