Disney bekräftar fler Alien-filmer

Ännu fler moderna rymdskräckisar att vänta efter Alien: Covenant och Prometheus.

Även om jag inte riktigt förstod vad Ridley Scott och gänget ville få sagt med någon av de två senaste filmerna i Alien-franchisen säger jag aldrig nej till ryndmonster i mörka korridorer, och därför är det ändå ett glädjande besked att Disney nu bekräftar att det kommer fler Alien-filmer i närtid.

Disney och monster?

Så vad har Disney med Alien-filmerna att göra?

Jo, i mars blev faktiskt hela Fox uppköpt av Disney, vilket innebär att det nu är just Disney som äger rättigheterna till såväl Aliens som Avatar, Apornas Planet, X-Men och Deadpool — för att nämna några.

Men det slutar inte där. Utöver Fox äger Disney även Pixar, Lucasfilm (och därmed Star Wars) och Marvel sedan tidigare, så med tanke på alla filmrättigheter de nu sitter på blir det tufft för konkurrerande studios att få utrymme överhuvudtaget.

Fullspäckat år

Under 2019 får vi en ny Avengers-film, en ny Star Wars-film, en Star Wars-serie, en ny Toy Story-film, nya versioner av både Lejonkungen, Aladdin, Dumbo och Lady & Lufsen samt uppföljaren till Frost.

Släng på en ny Alien utöver alla dem, och vips har varje målgrupp fått sitt. Klart imponerande!


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln