Cillian Murphy klar för Oppenheimer

Cillian Murphy är nu klar för huvudrollen i Nolans kommande film om atombombens skapelse — Oppenheimer.

Handling

Nästa film från Christopher Nolan blir den verklighetsbaserade biografin Oppenheimer, där man porträtterar J. Robert Oppenheimers liv och hans del i Manhattanprojektet, där USA skapade deras första atombomb.

Arbetat tillsammans tidigare

Att Christopher Nolan och Cillian Murphy har arbetat tillsammans tidigare är kanske inte någon nyhet; redan i Batman Begins syntes han för första gången som skurken Scarecrow, och därefter har han varit med i både The Dark Knight, Inception och Dunkirk.

Efter 15 år med biroller i Nolans filmer är det alltså dags för en huvudroll — klart välförtjänt tycker jag, eftersom han visat sig vara en väldigt bra skådespelare.

Flera återvänder

Det är inte bara Cillian Murphy som återvänder till Nolan; även fotografen Hoyte van Hoytema (Interstellar, Dunkirk, Tenet) och kompositören Ludwig Göransson (Tenet, Black Panther) återvänder till sina jobb.

Därmed verkar det också som att Nolan "lämnar" sin tidigare samarbetspartner Hans Zimmer, som på grund av No Time to Die och Dune var tvungen att tacka nej till Tenet. Skönt att den svenska kompositören Göransson fick förtroende en gång till!

Premiär

Oppenheimer har inte börjat spela in ännu, men planeras att börja visas på bio — och bara på bio — den 21 juli 2023.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln