Teaser för nya The Batman

Snart är det dags för Bruce Wayne att dyka upp på biodukar runt om i världen igen — här är den första teasern på kommande The Batman.

Ingen kan förneka att Christopher Nolan blåste liv i Batman-franchisen med sin trilogi bestående av Batman Begins, The Dark Knight och The Dark Knight Rises.

Sedan den sista filmen släpptes 2012 har det släppts flera nya filmer där Ben Affleck porträtterar antihjälten; både floppen Batman v Superman: Dawn of Justice, floppen Suicide Squad och floppen Justice League — och de ger sig inte, för snart kommer dessutom Zack Snyder's Justice League, där Zack Snyder ger "sin vision" på hur filmen borde ha klippts, samt kommande The Flash.

Ny film

Samtidigt (!) som Affleck spelar dessa roller drar de alltså nu igång en parallell franchise med Matt Reeves — som nyss gett oss bra thrillers med Apornas planet: Striden — i regissörstolen; The Batman, där Batman istället spelas av Robert Pattinson.

I den nya filmen ser vi Andy Serkis i rollen som Alfred Pennyworth, Jeffrey Wright som James Gordon, Zoë Kravitz som Catwoman, Paul Dano som skurken Gåtan (The Riddler), Colin Farrell som Pingvinen (The Penguin) samt Robert Pattinson som Batman och Bruce Wayne.

Vän av ordning kan tycka att det är lite tätt mellan Batman-filmerna, men skam den licensinnehavare som ger sig.

Första teaser-trailer

Den första teasern har nu släppts, och även om den inte visar så mycket verkar den definitivt vara så pass rå som man kan förvänta sig från Reeves. Frågan är nu bara vad för nytt de kan erbjuda.

Man får hoppas att de inte slösar bort chansen de har med Paul Dano i rollen som Gåtan, vilket faktiskt kan bli riktigt bra.

Premiär

För tillfället planeras den svenska premiären av The Batman till nästa sommar, närmare bestämt den 26 juni 2021. Datumet för den amerikanska premiären har dock flyttats fram till den 1 oktober 2021, så frågan är om inte vi också kommer få vänta på att se den.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln