Recension: Freaky

Hur bra är egentligen den skruvade skräckkomedin Freaky, där mördare och offer byter kroppar med varandra?

Handling

Tonårstjejen Millie (Newton) blir jagad av en mördare (Vince Vaughn), och precis när hon tror att livet tar slut händer något märkligt — hon och mördaren råkar utlösa en uråldrig förbannelse som innebär att de båda byter kroppar.

Kathryn Newton springer runt med motorsåg i jakten på — sig själv, fast ändå inte.

Filmen handlar alltså om två ganska så rejäla problem; hur undviker hon — som nu är i en medelålders mans kropp — att bli mördad av den person som nu besitter hennes kropp, och hur kommer hon tillbaka till sin ursprungliga skepnad?

Skådespelare

Filmens huvudroller spelas av Kathryn Newton och Vince Vaughn, och deras respektive roller byts alltså ganska snabbt efter att filmen har börjat. Runt dem finns ett gäng biroller som inte gör så mycket väsen av sig, men de som är med mest är Millies bästa kompisar som spelas av Celeste O'Connor och Misha Osherovich

Huvudrollsinnehavarna Vince Vaughn och Kathryn Newton råkar byta kroppar precis innan han lyckas mörda henne.

Jag undrade faktiskt varför Vince Vaughn kunde tänka sig att vara med i den här filmen, men så snart jag insåg att han skulle springa runt och spela en vilsen "tonårstjej" kände jag att, ja, det kanske är som handen i handsken det här. Och nog är det underhållande, även om det tappar sin charm relativt snabbt.

Någon som dock levererar genom hela filmen är istället Kathryn Newton, som visar sig vara riktigt bra på att spela hänsynslös seriemördare.

Manus och regi

Den här manusidén är utan tvekan en ganska bra idé, och ja, den utförs faktiskt också ganska bra. Problemet är bara att allt är ganska bra och att konceptet faller lite ju längre filmen går.

Omdöme

Freaky är ungefär som Freaky Friday, fast omgjord till en tonårsskräckis. Sammantaget är det ingen kanonfilm, men den är helt klart underhållande trots det — och duger för den som vill ha en enklare och lättare skräckfilm att se med kompisarna.

Betyg

Freaky får betyget 5 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln