Recension: No One Will Save You

Utomjordingar kommer på oväntat besök i skräckfilmen No One Will Save You.

Handling

Den unga flickan Brynn (Kaitlyn Dever) bor ensam i ett hus utanför en amerikansk småstad när hon en natt hör ett märkligt ljud. När hon går upp för att undersöka det ser hon att det ser ut att vara någon typ av främmande varelse — en utomjording som söker igenom hennes hus.

No One Will Save You

Huvudkaraktären Brynn råkar ut för ett inbrott av en utomjording.

Panikslagen och rädd gör hon allt i sin makt för att överleva, men för varje stund blir händelsen bara värre och värre — och det verkar dessutom som att hennes mörka förflutna kommer komma ikapp henne när hon behöver hjälp från grannarna i byn.

Skådespelare

Huvudrollen som Brynn Adams spelas av Kaitlyn Dever, som gör ett exceptionellt bra jobb i rollen som den traumatiserade flickan — som dessutom inte pratar under i stort sett hela filmens gång. Filmen har knappt någon dialog alls, och det gör den unik på ännu ett sätt.

Kaitlyn Dever

Utöver henne finns det några biroller bland stadens invånare, men deras roller är faktiskt inte viktiga — det är bara Kaitlyn Dever som behövs i den här filmen, vilket är en stor bedrift i sig.

Omdöme

När jag insåg att utomjordingarna i No One Will Save You ser ut precis som "klassiska" utomjordingar blev jag först besviken, men väldigt snabbt därefter insåg jag att det snarare är något som är bra för filmen; den kan nämligen släppa alla tyglar och utforska konceptet med utomjordingar på ett spännande sätt — just för att vi som tittare är vana med vad vi ser. Åtminstone inledningsvis.

No One Will Save You

Det som kommer efteråt är nämligen något jag aldrig sett tidigare — och det är desto äckligare än jag kunde tro. Utomjordingarna ändrar nämligen form, och ju längre filmen går desto fler olika varianter finns det, både mindre och större. Det är faktiskt det som gör att filmen sticker ut, och dessutom som gör filmen så pass sevärd som den är.

No One Will Save You är en skräckfilm som du bara måste se om du gillar spännande filmer, eller filmer om utomjordingar överhuvudtaget. Den är väldigt välgjord, och Kaitlyn Dever är exemplarisk i huvudrollen som den tystlåtne Brynn.

Trailer

Betyg

No One Will Save You får betyget 7 av 10.

Sammanfattning

No One Will Save You är en mycket välgjord och sevärd "home invasion"-film om utomjordingar.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln