Recension: Slumber

Maggie Q kämpar mot mardrömmar och monster i skräckthrillern Slumber.

Även de som faktiskt lider av sömnsvårigheter kommer må bra om de försöker se den här filmen; den fungerar nämligen utmärkt som sömnpiller, trots att den klassar sig som en skräckfilm.

Handling

Alice Arnolds (Maggie Q) är en sömnforskare, som tar sig an att hjälpa en familj som efter att ha förlorat ett av sina barn fått problem med att alla i familjen går i sömnen, och dessutom tenderar att skada andra och sig själva.

Ganska snart börjar (så klart) märkliga saker hända kring familjen, och det visar sig även att Alice själv inte har fullt så bra koll på sitt förflutna som hon vill ge sken av.

Manus och regi

Filmen är skriven av Jonathan Hopkins, som även regisserar, och Richard Hobley. Ingen av dem har gjort någon film förut, och det märks nästan från första bildrutan; manuset har ingenstans att ta vägen, det finns ingen egentlig berättelse i filmen och vissa scener är rent utsagt pinsamt dåliga.

Jag vet inte hur det gick till när de fick klartecken att göra den här filmen, för jag kan faktiskt inte föreställa mig att någon är nöjd med hur slutresultatet blev.

Skådespelare

Huvudrollsinnehavaren Maggie Q gör ett bra jobb och är trovärdig i filmen, men tyvärr är hon den enda, och hon har ingenting på sin sida för att filmen som helhet ska lyckas; såväl skådespelarkollegor och manusförfattare verkar göra sitt yttersta för att filmen ska bli så genomrutten som möjligt.

Utöver Maggie Q är resten av skådespelarna så dåliga att man nästan håller för ögonen — av andra anledningar än att det är läskigt, med andra ord. Jag överdriver inte ens när jag säger att det här är några av de sämsta skådespelare jag någonsin sett. Hur kunde någon tro att det här var bra när de spelade in filmen?

Foto och ljus

Om det är någon som håller Maggie Q i handen är det filmfotografen Polly Morgan, för fotot är faktiskt bra i den här filmen — det är bara synd att det som visas upp så fint inte har någon substans över huvud taget.

Omdöme

Jag ska inte sticka under stol med att Slumber är en riktig flopp. På papperet ser det definitivt ut som att filmen har potential, men det blir aldrig läskigt och skådespelarensemblen är rent utsagt usel. Nu såg jag filmen på Netflix, men om jag hade betalat för att se den på bio hade jag faktiskt velat ha tillbaka mina pengar!

Om du är ute efter en skräckfilm om monster och sömnsvårigheter kan jag istället rekommendera Before I Wake av Mike Flanagan — betydligt bättre än den här sörjan.

Positivt

  •   Maggie Q

Negativt

  •   Allt annat

Betyg

Slumber får betyget 2 av 10.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln