Recension: Smile

Skräckfilmen från Parker Finn ger oss kalla kårar — här är vår recension av Smile.

Handling

Terapeuten Rose (Bacon) får en dag besök av en ung kvinna på sitt sjukhus, som säger sig se hallucinationer som blir allt mer fientliga mot henne. Hon berättar att problemen började efter att en man tagit sitt liv framför henne med ett leende på läpparna, och snart därefter börjar även kvinnan le mot Rose — för att sedan ta sitt liv framför Rose.

Caitlin Stasey

Efter att en patient tar sitt liv framför henne börjar Rose uppleva samma hallucinationer.

Ganska snart börjar Rose själv se hallucinationer, som kan dyka upp precis var som helst och när som helst. Från den stunden vet varken vi eller Rose vad som egentligen sker på riktigt, och vad som bara är i hennes huvud. Det enda vi vet är att hon inom en vecka kommer ta sitt liv, precis som de innan henne. Går det att stoppa?

Skådespelare

I huvudrollen som terapeuten Rose är Sosie Bacon (dotter till Kevin Bacon), och vilken prestation hon gör i den här filmen — skrämmande bra, oroväckande verklighetstroget och övertygande. Hennes karaktärs mentala förfall är imponerande bra spelat.

Sosie Bacon i Smile

Sosie Bacon spelar huvudrollen i Smile.

Utöver huvudrollen får vi se några mindre roller, däribland Kyle Gallner som polisen Joel, Kal Penn som Rose doktorskollega Morgan samt Robin Weigert som hennes terapeut Madeleine. Dessa biroller är precis som de brukar vara i skräckfilmer; varken bra eller dåligt utan bara helt okej.

Omdöme

Trots det kanske löjliga konceptet är den här filmen bra på att skrämmas. Filmen börjar på ett kraftfullt sätt och griper tag i dig direkt, men ju längre filmen går, desto mindre läskig blir den — ett vanligt fenomen i skräckfilmer men något som gör mig besviken efter en så pass bra inledning.

Smile

Även om det är intressant och spännande att följa Rose kamp mot hallucinationerna och hennes eget annalkande självmord är det inte direkt läskigt under filmens andra halva, vilket känns som en bortkastad chans. Synd.

Betyg

Smile får betyget 6 av 10.

Sammanfattning

Smile är en välgjord och läskig skräckfilm som tyvärr saknar lite innehåll för att fungera riktigt bra under hela filmens gång. Det är en sevärd skräckfilm utan tvekan, men utvecklas mer till en thriller under filmens sista halva.


Artikeln handlar om

Fredrik Lagnetoft
Oftast helt insnöad på filmmusik och foto. Ser helst tunga thrillers, hemska draman och skräckfilmer, men det slinker ner en och annan actionrulle, dålig komedi eller barnfilm ändå.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

    Kommentera den här artikeln